Geplaatst op 1 oktober 2013

Tijdens de afgelopen workshop Goed Voelen mocht ik mijn broer verwelkomen. Dat was extra bijzonder omdat we elkaar sinds een paar maanden weer opnieuw gevonden hebben. Vanaf mijn negende had ik onder invloed van mijn ouders geen contact meer met hem. Toen ik hem na bijna 30 jaar weer ontmoette was ik geraakt. Ik voelde direct een familieband. Een band waarvan ik dacht dat ik dat niet kende, voelde of had in mijn leven. Bijzonder dat het voor mij bestaat en dat ik open stond om het te ontvangen. Nu voel ik me heel rijk met mijn lieve broer in mijn leven. Een blog wat hij geschreven heeft naar aanleiding van zijn deelname aan de workshop:

Workshop ‘Goed Voelen’ bij Brenda Sarbach Training en Coaching – John Sarbach –

Emotioneel, liefdevol en vooral indrukwekkend. Dat zijn de eerste drie woorden die in me opkomen als terugdenk aan de workshop ‘ Goed Voelen’ die ik bij mijn zus heb gevolgd.

Mijn zus en ik hebben elkaar sinds kort elkaar weer teruggevonden. Een gat van bijna dertig jaar gaapt er tussen ons. Hoewel onze levens eenvoudig in elkaar grijpen, zijn we aan een ontdekkingstocht begonnen die voorlopig nog niet eindigt. Bijvoorbeeld ons werk. Mijn werk kan ze simpel volgen, ik ben verslaggever en journalist. Alles wat ik publiceer is openbaar. Maar uiteraard wilde ik ook kennis maken met haar werkzame leven. De beste manier omdat te doen is door een van de vele sessies te volgen die ze geeft. En zo gebeurde dat ook.

Ontspannen begin van de workshop

Langzaam druppelen de laatste cursisten binnen, trekken hun jas uit, schudde de herfstkou van zich af en warmen zich aan een kop koffie of thee. Er wordt onderling ontspannen gekeuveld, ze weten niet dat ze er over een half uur heel anders bij zullen zitten. Ik zie mensen die er van de buitenkant gelukkig uit zien. Als je ze zo ziet, vraag jezelf af wat ze komen doen bij een workshop ‘ Goed Voelen’

De workshop begint met meditatie op muziek. Een heerlijk begin om de zintuigen tot rust te brengen en het jachtige gedoe van die dag achter je te laten. Vervolgens legt Brenda de theorie uit van het proces dat we dagelijks vele honderden malen herhalen. De Vissenkom:  Waarnemen, vergelijken, gevoelens, actie. En het Negatieve Zelfbeeld en het Positieve Zelfbeeld.

Workshop ‘Goed Voelen’ wordt emotioneel

We gaan eerst dat Negatieve Zelfbeeld ontdekken. Het duurt even voordat we aan onszelf, en dus aan Brenda kunnen toegeven wat we denken dat er mis is aan ons. Bij sommige (waaronder ik) moet Brenda zelfs puzzelen en trekken. Bij andere gaat het een stuk makkelijker en vloeien de tranen. Ik ben verbaasd over de hoeveelheid mensen die een slecht beeld van zichzelf hebben. Terwijl je dat aan de buitenkant niet ziet.

Maar dan gebeurt er iets dat nog veel meer indruk op mijn maakt. Brenda zet twee stoelen in het midden en laat een persoon op een van de stoelen zitten. Die persoon moet zich concentreren op haar Negatieve Zelfbeeld. Ze moet het letterlijk voelen in haar lichaam. Contact maken. Je ziet de persoon inkrimpen en het gezicht vertrekken. Vervolgens moet ze op de andere stoel gaan zitten en zich concentreren op haar Positieve Zelfbeeld.

Je ziet de persoon luchtiger ademhalen, er verschijnt een glimlach op de lippen, de zon breekt door in haar gezicht. En dat allemaal binnen twee minuten!

Ik vind dat mijn zus ontzettend mooi werk heeft, en heel veel mensen weer gelukkig maakt. Ik ben ongelofelijk trots op haar nu ik haar bezig heb gezien. En mag ik even reclame maken? Ik kan haar bij iedereen warm aanbevelen!


Leave a Reply